Центр Досліджень Визвольного Руху спільно з Національний музей «Тюрма на Лонцького» запрошують студентів та аспірантів до участі у науковому семінарі по роботі з архівними джерелами для написання наукових робіт.

«Відкриті архіви для молодих науковців»
10 грудня 2019 р.
м. Львів, вул. С. Бандери, 1

Історики, дослідники та архівісти розкажуть про специфіку роботи з архівними джерелами, а також презентують нещодавно знайдені документи, які будуть цікавими для дослідників українського визвольного руху.

Молоді науковці матимуть змогу під час практичних сесій поспілкуватися з експертами щодо пошуку архівних документальних матеріалів для своїх робіт, а також відкрити для себе нові напрямки для досліджень. Окрім цього, учасникам покажуть, як відбувається робота над реставрацією нещодавно знайдених документів.

Організатори покривають транспортні витрати та проживання для учасників, які цього потребуватимуть.

Для участі потрібно заповнити реєстраційну форму (дедлайн — 10:00, 2 грудня). Результати відбору — не пізніше 23:59 2 грудня.
У разі додаткових питань напишіть нам на скриньку: history@cdvr.org.ua
Організатори та партнери заходу:
Центр досліджень визвольного руху
Український інститут національної пам’яті
Національний музей-меморіал Тюрма на Лонцького
Історичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка

Нагадаємо, що 8 квітня 2015 року Верховна Рада України проголосувала за «декомунізаційний пакет» законів. Один з них відкриває доступ до архівів комуністичних спецслужб в Україні. Щоб попрацювати з документами, потрібні лише заява та паспорт. Більше про те, як почати роботу з архівами КҐБ, читайте у посібнику «Архіви КҐБ для медіа».
Більше 25 тисяч оцифрованих архівних документів, доступних для завантаження у високій якості, шукайте на сайті Електронного архіву Українського визвольного руху.