На початку квітня у львівському меморіальному музеї «Тюрма на Лонцького», на вул. Степана Бандери,1 відкрили арт-проект «Камера». Виставку присвятили вшануванню пам'яті загиблих героїв Небесної Сотні, поширення ідеї миру та толерантності.

Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» розташований у Львові в приміщенні тюрми, де розміщувалися каральні органи трьох окупаційних влад: польської, радянської та німецької. Це перший в Україні музей-в'язниця.

Куратори проекту — ініціативна група студентів Львівської національної академії мистецтв. Вони вважають, що сучасне мистецтво виступає індикатором суспільної свідомості і повинне реагувати на суспільно-політичні процеси.

В рамках проекту «Камера» у приміщенні музейного карцеру показали перформенс Ганни Бєгункової «Мовчання/Молитва», присвячений подіям у країні, проблемам війни і миру.
На виставці студенти показали інсталяції у вигляді позолоченого батона, плакати на тему російської окупації, політиків та відомих людей, живопис, фотографії, відео-арт.

Виставку можна оглянути впродовж місяця у музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького». Вхід вільний.

Джерело Gazeta.ua

Додано 14.04.2014