IMG_9860
11 березня, перебуваючи у Львові із кількаденним візитом, Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонцького», до якого передав копії документів, що стосуються його родинної історії.

Посол Канади в Україні зустрівся із генеральним директором Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Русланом Забілим. Високий гість у супроводі українського історика оглянув музейну експозицію і залишив запис у Книзі відгуків, де подякував за збереження пам’яті й автентики цього промовистого місця. Пан Посол серед іншого поспілкувався із Р.Забілим щодо історичних досліджень минулого, доступу до архівів та важливості їх вивчення.

Посол Канади в Україні Роман Ващук передав Руслану Забілому теку із копіями документів, у яких містяться відомості про його дідуся – Корнелія Ващука, котрий був арештований нацистською поліцією безпеки у вересні 1941 р. у Станіславові (тепер Івано-Франківськ). Корнелія Ващука підозрювали в причетності до національно-визвольного руху, кілька місяців утримували в сумнозвісній тюрмі на вул. Лонцького у Львові, звідки випустили взимку 1941 р. для лікування у зв’язку із запаленням легенів, однак під пильним наглядом поліції.

IMG_comb